Käytämme evästeitä varmistaaksemme verkkosivustomme parhaan suorituskyvyn ja käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lisätietoja

Turkkilainen Pide

Turkish Pide on turkkilainen ruoka, jolla on kulttuurinen merkitys ja maukas maku. Sitä valmistetaan kaikilla Turkin alueilla hyvin pienin eroin. Sillä on lukemattomia variaatioita.

Kuten useimmat ihmiset jo tietävät, turkkilainen keittiö on erittäin rikas, ja siinä on erilaisia ​​ruokia eri alueilta. Vaikka rannikkoalueet, kuten Egeanmeren alue, mieluummin oliiviöljyllä keitetyt vihannekset, Anatolian kaakkoisosien ihmiset syövät enimmäkseen liharuokia ja keitetyt eläinrasvat. Näiden upeiden makujen lisäksi siellä on suolaista leivonnaista, jolla on paikka kaikkien alueiden keittiöissä. Sitä kutsutaan Pideksi ja se voidaan tunnistaa suolaiseksi taikinaksi, jolla on kaikenlainen täyte. Pidellä on yleensä pitkä ja kapea muoto. Pohja on taikina ja joskus sillä on hyvin pienet reunat, kun taas reunat ovat leveämpiä. Joissakin versioissa se kattaa jopa päällysteet. Pide-ruoanlaittoon ravintoloissa käytetään perinteisesti tiili- tai kiviuunia, mutta kotona ihmiset käyttävät tavanomaisia, kodityyppisiä uuneja.

Eri makuiset Pidet

Piden historiaa tuntematon, mutta sillä on perinteinen ja kulttuurinen merkitys kaikilla alueilla. Tässä on mielenkiintoisia faktoja ja vinkkejä Turkin Pidestä.

1. Kun sanomme Pide, tarkoitamme yleensä lihaa täytettä ja taikinaa, jossa on paljon voita. Nykyään sitä kuitenkin tarjoillaan lukemattomilla muunnelmilla täytettä eri alueilla. Jotkut alueet haluaisivat pitää sen perinteisellä tavalla ja tarjoilevat Piden lihalla. Toiset voivat suosia juustoa, vihanneksia, kuten sieniä ja pinaattia, ja yrttejä, kuten persiljaa.

2. Pide-kulttuurin perinne on, että se on pääruoka, joka yhdistää ihmiset. Sitä tarjoillaan erilaisissa sosiaalisissa aktiviteetteissa, kuten perheen tai ystävien kokoontumisissa, hautajaisissa, juhlissa jne.

3. Pide on vaikea tehdä kotona. Kun ihmiset haluavat mausteta illallistaan ​​Pidellä, he ostavat täytettä ja tekevät niistä sekoituksen haluamallaan tavalla. Tämä seos tuodaan Pide-ravintolaan ja tilataan. Perinteisiä, joilla on eri maku, tarjoillaan halvemmalla hinnalla.

4. Kaikissa Turkin kaupungeissa on suuria ravintoloita, jotka tarjoavat vain Pidea. Lisäksi melkein kaikissa kebab-ravintoloissa tarjoillaan Pideä yhdessä erilaisia ​​kebabeja. Pideä löytyy myös pienistä leivonnaisista ja myös katumyymälöistä.

5. Turkissa Pideä käytetään laajalti maan kaikilla alueilla. Missä tahansa vierailet Turkissa, siellä on halpa paikka, joka tarjoilee tätä herkullista ruokaa. Siksi sen pitäisi olla Turkkiin vierailevien ihmisten suosima ruoka.

11 Elokuu 2023
Turkin matot
Turkin matot Turkkilaiset matot ovat löytäneet tiensä Turkissa, ja nyt niistä on tullut kuuluisia ympäri maailmaa ainutlaatuisilla malleillaan ja väreillään. Lue lisää
03 Elokuu 2023
Köysirata Antalyassa
Köysirata Antalyassa Antalyasta on upeat näkymät jopa silloin, kun nouset pienimmältä mäeltä. Alueen monien kauneuksien lisäksi sen luonto ja näkymät ovat ainutlaatuisia. Vieraat voivat nauttia vuoristosta, laaksoista ja merestä samalla lomakaudella. Lue lisää
14 Lokakuu 2023
Retki kohteeseen Xanthos
Retki kohteeseen Xanthos Xanthos oli muinaisen Lycian alkuperäinen pääkaupunki. Se sai suojan vuonna 1988, kun siitä tuli maailmanperintökohde ja Unescon suojelema. Lue lisää
16 Elokuu 2023
Kuinka paljon on yhden makuuhuoneen asunto Istanbulissa
Kuinka paljon on yhden makuuhuoneen asunto Istanbulissa Istanbulin asunnon ostaminen on sijoitus, joka tuottaa vakaat tulot epävakaaseen taloudelliseen aikaan. Lue lisää
28 Heinäkuu 2023
Sukellus Turkissa
Sukellus Turkissa Löydät monia erityisiä paikkoja, kun sukellat Turkissa. Haluatko sukeltaa kallioisella alueella vai haluatko sukeltaa staattisella alueella? Kaikki löytyy Turkista. Lue lisää